Opel Corsa exporteren

Auto voor export verkopen

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Wanneer u uw auto wilt verkopen kan het verstandig zijn dit voor de export te doen. Het kan namelijk zo zijn dat uw auto meer waard is in het buitenland. Er komt echter wel wat kijken bij de auto voor de export verkopen. Wanneer u uw auto wilt uitvoeren moet u uw auto uitschrijven bij de RDW, en vervolgens moet deze verzekerd en ingeschreven worden in het land waarnaar u uw auto uitvoert. Dit is natuurlijk best veel werk, gelukkig kan GlobalCar u hierbij helpen.

Welke stappen moet u zetten om uw auto voor de export te verkopen?

Ten eerste moet u uw auto uitschrijven bij de RDW en verzekering. Wanneer u uw auto uitschrijft bij de RDW ontvangt u een vrijwaringsverklaring. Daarnaast zult u uw kentekenplaten moeten inleveren, dan mag de auto niet meer de openbare weg op. U kunt speciale uitvoerkentekenplaten aanvragen, waarmee u nog wel voor maximaal 14 dagen de openbare weg op mag. Deze kentekenplaten zien er anders uit, namelijk zwarte letters op witte achtergrond. Ook moet u voor deze 14 dagen een tijdelijke verzekering afsluiten. Dit zijn de belangrijkste stappen binnen Nederland die u moet zetten om uw auto voor de export te verkopen. In het buitenland moet u ook nog stappen zetten. Deze verschillen per land, maar over het algemeen moet u de auto in het bestemmingsland verzekeren, daarna kunt u de auto inschrijven bij het equivalent van de RDW ter plekke.

GlobalCar kan u ondersteunen bij het verkopen van uw auto voor de export

GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf dat al meer dan 25 jaar ervaring heeft met het verkopen van auto’s voor de export en het regelen van alle benodigde documentatie hieromtrent. Omdat GlobalCar RDW-erkend is, kunnen wij namens u alle stappen zetten binnen Nederland, zonder dat u daar naar om hoeft te kijken. Daarnaast kunnen wij u begeleiden in het traject wat u moet doorlopen in het bestemmingsland. Omdat wij al 25 jaar ervaring hebben, hebben wij bijna alles al gezien en kunt u dus zonder zorgen bij ons terecht.

U kunt dus rustig uw auto voor de export verkopen met behulp van GlobalCar

GlobalCar vindt het belangrijk dat u straks rustig en zonder gedoe uw auto geëxporteerd hebt. Dus om uw auto te verkopen voor de export kunt u op GlobalCar bouwen. Wij hebben het proces van een auto verkopen voor de export, over de laatste 25 jaar, al talloze keren doorlopen. Wanneer u in zee gaat met GlobalCar vragen wij u om een aantal zaken mee te nemen naar de afspraak, namelijk:

  • Het volledige, meest recente kentekenbewijs Deel I (IA), Deel II (IB) en Kopie Deel III (of de plastic kentekencard)/ Overschrijvingsbewijs (II)
  • De bijbehorende kentekenplaten

 

U krijgt dan direct van ons het vrijwaringsbewijs, de uitvoerverklaring en de uitvoerkentekenplaten, waarmee u uw auto rustig voor de export kunt verkopen. Bedenk u daarom niet en neem vandaag nog contact op met GlobalCar!

 

Auto voor export verkopen

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp