Bijzonder auto importeren

Occasion exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Stel u heeft een occasion en wilt deze exporteren, dat kan natuurlijk. Er zijn legio redenen om uw occasion te gaan exporteren naar het buitenland, u gaat bijvoorbeeld emigreren of uw occasion levert niet genoeg op in Nederland, maar wel in het buitenland. Voor het exporteren van uw occasion zullen er een aantal zaken geregeld moeten worden in Nederland en in het buitenland. In Nederland zult u met de RDW rond de tafel moeten, en daarna zult u in het buitenland ook een aantal procedures door moeten lopen. Dit is een bureaucratisch proces en dit zal dus ook de nodige tijd en moeite kosten. Daarnaast zit er natuurlijk een kostenplaatje aan verbonden. GlobalCar kan u hierin van dienst zijn.

De procedure van het exporteren van uw occasion in Nederland

Om uw occasion te exporteren uit Nederland, moeten er een aantal stappen gezet worden. Namelijk moet u uw auto aanmelden voor export bij het RDW. Wanneer u dat doet zult u uw kentekenplaten moeten inleveren en ontvangt u een zogenoemde uitvoerverklaring. Zelf zult u vervolgens voor uitvoerkentekenplaten moeten zorgen. Om dit proces uit te voeren wil het RDW natuurlijk een aantal documenten van u hebben. GlobalCar kan dit proces voor u uit handen nemen. Wij bieden u dat wanneer u uw auto en de benodigde documenten bij ons aanlevert, dat wij de zaken voor u regelen. Dat wil zeggen dat wij zowel het contact met het RDW onderhouden en er voor zorgen dat dit proces zo snel en soepel mogelijk zal verlopen. Wij zorgen ervoor dat uw auto wordt voorzien van uitvoerkentekenplaten.

De algemene procedure van het exporteren van uw occasion in het buitenland

Over het algemeen zal er in ieder land een redelijk vergelijkbare procedure bestaan voor het invoeren van een auto. Echter moet u dit natuurlijk goed uitzoeken voordat u uw occasion kan exporteren naar het betreffende land. In de meeste gevallen betekent dit dat uw auto op naam gesteld moet worden in het bestemmingsland. Dat de auto een keuring moet doorstaan die vergelijkbaar is tot de Nederlandse APK en dat de auto verzekerd moet worden. Vaak zijn al deze stappen nodig om een definitief kentekenbewijs te krijgen. Hier komen natuurlijk ook een hoop kosten bij kijken, en een hoop regelwerk. Ook hierin kan GlobalCar u werk uit handen nemen.

Wat doet GlobalCar

Wanneer u uw occasion wilt exporteren via GlobalCar, dan kunnen wij namens u het proces in gang zetten en voor u voldoen. Wij hebben dan de volgende zaken van u nodig:

  • Het volledige, meest recente kentekenbewijs Deel I (IA), Deel II(IB) en kopie Deel III / Overschrijvingsbewijs (II), of de kentekencard, de tenaamstellingscode en het Overschrijvingsbewijs (II);
  • De bijbehorende kentekenplaat/-platen.

Wanneer dit allemaal binnen is dan  doorlopen wij voor u de procedure, waarna u van ons krijgt:

  • Een uitvoerverklaring;
  • Een uitvoerkentekenbewijs, kentekenplaat/-platen (dit ook zonder APK).

Vervolgens kan GlobalCar in het buitenland ook alle stappen begeleiden voor het exporteren van uw occasion naar het buitenland. GlobalCar doet dit al jaren en weet ondertussen in bijna alle landen de zogenaamde ins en outs om dit proces te doorlopen. Neem dus nog vandaag contact met ons op voor wanneer u uw occasion wilt exporteren kies dan voor een RDW-erkend bedrijf, GlobalCar!

occasion exporteren

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp