Nieuwe auto exporteren

Nieuwe auto exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een nieuwe auto kopen in Nederland en exporteren naar het buitenland? In veel gevallen kan een nieuwe auto exporteren prijstechnisch gezien een goede onderneming zijn, bijvoorbeeld omdat u bij de dealer de auto voor een goede prijs kunt aanschaffen. Uiteraard kan de reden ook zijn dat u het fijner vindt om een auto in Nederland aan te schaffen in plaats van in het bestemmingsland. Wat de reden ook is, het moet geregeld gaan worden. Daarnaast is niet iedere export hetzelfde en kan dit per type auto verschillen.

In principe zijn er voor het exporteren van een nieuwe auto twee opties: Binnen de EU of buiten de EU. Voor beide opties dienen er andere documenten te worden aangeleverd. Heeft u een nieuw voertuig dat in het buitenland moet worden ingeschreven? Twijfel dan niet en neem contact op. Wij kunnen u precies vertellen wat u nodig heeft en hoe wij u hier bij kunnen ondersteunen. Ook met de aanschaf van de auto in Nederland kunnen wij indien nodig dit voor u op ons nemen.

Voor dealers of garagebedrijven

Heeft u een klant die graag een auto wilt exporteren? Voor veel bedrijven is dit een niet veel voorkomend proces en redelijk anders dan hoe dit normaal in zijn werk gaat. Uw klant heeft waarschijnlijk de wens dat alles in één keer geregeld wordt. Hierbij komen zaken zoals BTW en dergelijke al snel naar voren. Neem voor een passend advies direct contact op.

Een nieuwe auto exporteren binnen de EU

Afhankelijk van het bestemmingsland kunnen wij zelfs nog ondersteunen bij het invoeren van een voertuig. Gaat u bijvoorbeeld naar België verhuizen en wilt u graag een auto op Belgisch kenteken? Dan zijn er een aantal eisen moet worden voldaan bij registeren van een nieuwe auto. Bij GlobalCar kunnen wij u helpen van begin tot eind in deze kwestie. Meer lezen over het invoeren van een auto in België? Lees hier verder. Maar ook voor registraties in Spanje kunt u bij ons terecht.

Een nieuwe auto exporteren buiten de EU

In veel gevallen dient een auto ook buiten de EU te worden geëxporteerd. Voor deze gevallen dient er meer papierwerk te worden opgemaakt voor bijvoorbeeld het transport of inklaring bij de Douane. Per land kan de documentatie verschillen. Wilt u bijvoorbeeld een auto exporteren naar Zwitserland? Dan kunnen wij u hierin verder helpen. Voordat een auto richting Zwitserland kan zullen er eerst een aantal zaken moeten worden geregeld. Neem dus voordat u de auto aanschaft eerst contact op zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Voor een compleet overzicht van uw aanvraag vragen wij u het onderstaande formulier in te vullen of direct contact op te nemen, wij zullen dan zo spoedig mogelijk bij u terug komen.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp