Douane grenspost

Auto uitvoeren naar het buitenland

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom u een auto zou willen uitvoeren naar het buitenland. U gaat bijvoorbeeld emigreren, of u wilt uw auto verkopen en deze is simpelweg meer waard in het buitenland. U zult een aantal zaken moeten regelen wanneer u uw auto wilt uitvoeren naar het buitenland. Dit moet zowel binnen Nederland als in het bestemmingsland. U moet in Nederland de auto uitschrijven uit het kentekenregister, en in het bestemmingsland de auto inschrijven in het kentekenregister. Daarnaast zal u waarschijnlijk ook een verzekering moeten afsluiten in het buitenland voor de auto. Wat u moet regelen in het bestemmingsland verschilt per land, laat u hierover dus goed informeren!

Wat moet u in Nederland doen wanneer u een auto wilt uitvoeren naar het buitenland?

U zult contact moeten opnemen met een kantoor van het RDW om de auto uit te schrijven uit het kentekenregister. U zult daar een aantal documenten en de bijbehorende kentekenplaten voor mee moeten nemen. Zodra u dit gedaan heeft krijgt u een uitvoerverklaring en mag de auto binnen Nederland niet meer de weg op. U kunt uitvoerkentekenplaten laten maken, dan mag de auto nog 14 dagen binnen Nederland de weg op. Mocht u langer blijven rondrijden, dan staan daar stevige boetes op! Tevens moet u voor die 14 dagen verzekerd zijn. Het kan ook makkelijker, wanneer u GlobalCar in de arm neemt om het uitvoeren van uw auto naar het buitenland te begeleiden. Dan vragen wij u een aantal zaken bij ons af te leveren:

  • Het volledige en meest recente Kentekenbewijs Deel I(IA), Deel II(IB), en Kopie Deel III / Overschrijfbewijs of de plastic kentekencard, de tenaamstellingscode en het Overschrijfbewijs
  • De bijbehorende kentekenplaten

 

U krijgt dan van ons:

  • Uitvoerverklaring
  • Uitvoerkentekenbewijs
  • Uitvoerkentekenplaten

 

U heeft dan alles geregeld zonder dat u daar zelf heel druk mee bent. Wij kunnen u ook aan een tijdelijke verzekering helpen voor de 14 dagen dat de auto de weg nog op mag. Dus met GlobalCar is alles zo geregeld voor het uitvoeren van uw auto naar het buitenland!

GlobalCar helpt graag bij het uitvoeren van uw auto naar het buitenland

GlobalCar is al 25 jaar actief in de export van allerlei voertuigen. Door onze ervaringen hebben wij alles al een keer mee gemaakt, en wij kunnen u dan ook goed begeleiden met het proces van het uitvoeren van uw auto naar het buitenland. Daarnaast weten wij vaak ook precies wat er moet gebeuren in het bestemmingsland, dus kunnen wij u ook hierbij ondersteunen. Het is dus verstandig om GlobalCar u te laten begeleiden in het uitvoeren van uw auto naar het buitenland. Bedenk u daarom niet en neem vandaag nog contact op met GlobalCar.

Auto uitvoeren naar het buitenland

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp