Auto invoeren in Spanje 4x4

Auto exporteren naar Spanje

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Gaat u naar Spanje verhuizen en wilt u graag uw auto meenemen of verkoopt u uw auto aan iemand uit Spanje? Bij GlobalCar helpen wij u graag verder. Het exporteren van een auto klinkt als een ingewikkeld proces met een wirwar aan regels en processen. Om u hier in te ondersteunen maken wij het proces van een auto exporteren naar Spanje overzichtelijk en transparant, zowel in Nederland als in Spanje. Voor het invoeren van een auto in Spanje verwijzen u graag door naar auto invoeren in Spanje.

Een auto exporteren naar Spanje, hoe werkt dat?

Het exporteren van het voertuig begint al in Nederland. Hier dienen wij het voertuig uit te voeren, zodat het vervolgens zonder problemen kan worden ingeschreven in Spanje. Om dit te kunnen doen dient u ons de volgende dingen aan te leveren:

Originele Nederlandse kentkenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Met deze documenten en gegevens kunnen wij het voertuig vervolgens in een kwestie van minuten uitschrijven. Hierna ontvangt u van ons een uitvoerbewijs (kentekenbewijs deel II) en een vrijwaringsbewijs. Vooraf is het ook belangrijk om te bedenken op welke manier het voertuig in Spanje terecht moet komen. Wij kunnen u voorzien van een tijdelijk verzekering of het voertuig op transport richting Spanje brengen. Met een tijdelijk verzekering kunt met het voertuig 15 dagen WA verzekerd rondrijden. Bij de verzekering ontvangt u van ons een set kentekenplaten, zodat u zonder zorgen de weg op kan.

Een ander belangrijk punt dat in Nederland geregeld dient te worden is het terugvragen van de BPM. Als het voertuig na 16 oktober 2006 voor het eerst in Nederland geregistreerd is dan kunnen wij voor u de rest-BPM terugvragen. De hoogte van de rest-BPM wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van de auto, des te ouder de auto des te lager het percentage van de rest-BPM. Het is belangrijk om te weten dat bij de BPM pas kan worden teruggevraagd nadat het voertuig in Spanje geregistreerd is.

Uw auto exporteren naar Spanje? Meld hem nu aan!

Wilt u graag hulp bij het exporteren en het invoeren van de auto in Spanje, dan helpen wij u graag verder. Lees hier wat u nodig heeft om een auto in Spanje in te voeren en hoe GlobalCar u hier bij kunt helpen. Heeft u vragen omtrent het exporteren of het invoeren neem dan gerust contact op.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp