Auto invoeren in Zwitserland

Auto exporteren naar Zwitserland

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een auto exporteren naar Zwitserland begint al Nederland. In dit geval maakt het niet uit of u de auto zelf gaat exporteren of dat u de auto verkocht heeft aan een Zwitser. In beide gevallen zal het proces in Nederland hetzelfde zijn. Mocht u gaan emigreren of een pad gaan bewandelen waarbij de auto in Zwitserland geregistreerd dient te worden, dan verwijzen wij graag door naar auto invoeren in Zwitserland. Let op dat u bij het invoeren van een voertuig in Zwitserland de auto meeneemt naar een land buiten de EU en dat er hiervoor aanvullende documentatie nodig is.

Het export proces in Nederland

Voor zowel bedrijven als particulieren faciliteren wij de het export proces van allerlei voertuigen. Echter voor ieder voertuig dient u dezelfde gegevens en documenten aan te leveren. Mits dit alles in orde is kunnen wij de auto binnen luttele minuten exporteren.

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Nadat het proces voltooid is ontvangt u van ons een uitvoerkentekenbewijs en een vrijwaring. Hierbij is het uitvoerbewijs in combinatie met de oude kentekenkaart of kentekenpapieren belangrijk wanneer het voertuig in Zwitserland opnieuw geregistreerd dient worden.

Naast het exportproces is het ook van belang om na te gaan hoe de auto in Zwitserland terecht komt. In principe heeft u hiervoor twee opties. Wij kunnen de auto transporteren of de auto tijdelijk voor u verzekeren (Groene Kaart). Met een tijdelijke verzekering ontvangt u van ons een set kentekenplaten en kunt u 15 dagen WA-verzekerd met uw geëxporteerde voertuig rijden. Deze verzekering kan na deze periode nogmaals met 15 dagen verlengt worden. Zonder verzekering is het niet toegestaan om de weg op te gaan.

Overige documenten voor Zwitserland

Voor zowel voertuigen als overige vracht moet u bij de grens aangeven wat mee het land in neemt, ongeacht of het voertuig op transport gaat of u zelf met de auto over de grens rijdt. Dus kiest u ervoor om het voertuig te gaan voorzien van permanente inschrijving dan zult u het voertuig bij het douane kantoor aan de grens moeten inklaren. Hiervoor heeft u een tweetal documenten nodig: een T2 douane document en een EUR.1-verklaring. Het is van belang dat wij dit van te voren weten zodat wij dit alvast voor u kunnen regelen.

Een auto exporteren naar Zwitserland en dan invoeren

Als alle handelingen in Nederland achter rug zijn, dan bent u er nog niet. Nu moet de auto nog in Zwitserland ingeschreven worden. Net als in Nederland bestaat het invoeren uit verschillende stappen waar een keuring ook onderdeel van is. Bij het invoeren van de auto dient u ook in Zwitserland belastingen te betalen, deze belastingen zijn per voertuig verschillend en hangen af van de uitstoot en de motorinhoud (cc). Het proces in Zwitserland is vergeleken andere landen in Europa redelijk gecompliceerd. Wij kunnen u daar bij houden. Hiervoor verwijzen wij u graag verder naar auto invoeren in Zwitserland of kunt contact opnemen door middel van formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp