Auto exporteren naar Polen

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een auto exporteren naar Polen, bij GlobalCar helpen wij u graag met deze dienst. Wat de reden ook is u wilt gewoon dat het export proces makkelijk en transparant is. Daar dragen wij graag aan bij. Voor het exporteren van het voertuig dient u een aantal dingen aan te leveren:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Het is belangrijk dat u beschikt over alle hierboven genoemde documenten en gegevens. Hierdoor is het gehele auto export proces slechts een kwestie van minuten. Als de auto geëxporteerd is ontvangt u van ons de volgende documenten:

Kentekenbewijs deel II
Vrijwaringsbewijs

Een auto exporteren naar Polen, wat is er nog meer belangrijk

Zoals hierboven al genoemde kunt u bij ons de auto afmelden voor export. Dit proces neemt slechts enkele minuten in beslag. Daarnaast is het goed om van te voren te bepalen hoe de auto richting Polen gaat transporteren. U kunt via ons een transport voor de auto regelen, maar u kunt er ook voor kiezen om een tijdelijke verzekering (Groene Kaart) af te nemen. Met deze Groene Kaart bent u dan 15 dagen WA verzekerd. Hiervoor is het belangrijk dat de APK van de auto niet tussentijds verloopt, want dan zal de verzekering van de geëxporteerde auto automatisch vervallen.

Daarnaast is het belangrijk of u eventueel in aanmerkingen komt voor BPM teruggave. In Nederland is er bij registratie van het voertuig BPM betaald, per maand neemt dit bedrag af. Het bedrag dat overblijft is beter bekend als rest-BPM. Als het voertuig in Nederland na 16 oktober 2006 in Nederland voor het eerst geregistreerd is, dan kunnen wij dat voor u terugvragen bij de belastingdienst. Wilt u graag gebruik maken van één of meerdere diensten, neem dan contact op of maak meteen een afspraak.

Wat komt er bij het exporteren van een auto in Polen nog kijken?

In Polen dient u net als in Nederland de auto opnieuw in te schrijven. Hiervoor is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt nadat de auto in Polen is aangekomen. Voor het invoeren is het handig als erbij de auto een aankoopfactuur of aankoopovereenkomst zit, waarmee valt aan te tonen dat het voertuig uw eigendom is. Om het voertuig überhaupt in te kunnen voeren dient u ook te beschikken over een bewijs van inschrijving in Polen. Met alle documenten van het voertuig kunt u vervolgens de auto gaan inschrijving bij de plaatselijke overheid en dient u hierna het voertuig naar de keuring te brengen. In sommige gevallen kan het wenselijk zijn als het voertuig beschikt over een typegoedkeuringsverklaring. In deze verklaring staan alle technische specificaties van het voertuig. Als alles goed gaat dan zou het voertuig met het uitvoerbewijs en overige documentatie zonder problemen moeten kunnen worden ingeschreven.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp