Ingenomen kentekenplaten voor export

Auto exporteren naar Kroatië

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Mocht u graag uw auto naar Kroatië willen exporteren dan bent u bij GlobalCar aan het goede adres. Of u nu kiest om een nieuwe, gebruikte of nog aan te schaffen auto wilt exporteren, wij kunnen u van alle gemakken voorzien. Voordat een auto of ander voertuig geëxporteerd kan worden is het belangrijk om te weten wat u daar voor nodig heeft. Om de zaken in Nederland te regelen heeft u de volgende dingen nodig:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Een auto exporteren naar Kroatië, wat moet u in Nederland regelen?

Net als het exporteren van een auto naar ieder ander land dient in Nederland al een aantal zaken te regelen die bij het invoeren het proces makkelijker maken. Allereerst dient u de auto in Nederland uit te voeren, dit proces is beter bekend als een auto exporteren. Daarnaast dient u de keuze te maken of u zelf gaat rijden met de auto naar kroatië of dat u de auto laat transporteren. In het geval van het eerste dan dient u ook een groene kaart en kentekenplaten af te nemen, daarmee bent u dan 14 dagen verzekerd in de EU. Is uw auto van na 16 oktober 2006? Dan komt u aanmerking voor het terugvragen van de rest-BPM bij export. Wilt u gebruik maken van deze diensten maak dan meteen een afspraak of neem contact op.

Wat moet u regelen in Kroatië wanneer u uw auto hierheen wilt exporteren?

Wanneer u een auto wilt exporteren naar Kroatië, dan zult u in Kroatië natuurlijk een aantal stappen moeten doorlopen. U zult uw auto moeten laten keuren bij een servicestation, en deze vervolgens moeten aanmelden bij de douane. Bij de douane zult een invoerbelasting moeten betalen die afhankelijk is van de waarde, CO2-emissie enzovoort. Dit proces kost tijd en natuurlijk geld, maar met de juiste voorbereiding mag dit geen probleem zijn.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp