Ingenomen kentekenplaten

Auto export basis

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Het auto export basis pakket. Een pakket waarmee u in zeer korte tijd de weg op kunt richting het bestemmingsland. Het basis pakket is speciaal voor voertuigen die voor het eerst in Nederland geregistreerd zijn voor 16 oktober 2016 en binnen de EU blijven. In dit pakket zit alles wat u nodig heeft om met een gerust gevoel de weg op te gaan.

Inhoud van het pakket

Om gebruik te maken van dit pakket dient u de volgende zaken compleet aan te leveren: Originele kentekenplaten, kentekenbewijs, tenaamstellingscodes, kilometerstand en een geldige legitimatie. Mits alles correct is aangeleverd kunt u binnen 15 minuten uw reis vervolgen. Daarbij heeft u de volgende zaken meegekregen die voor het registeren van het voertuig belangrijk zijn.

Kentekenbewijs deel II
Groene kaart
Vrijwaringsbewijs
Een set witte kentekenplaten

Aanvullingen voor registraties

In sommige landen wordt er nog extra documentatie over de technische gegevens van het voertuig vereist. Dit kan in twee vormen voorkomen: COC/CVO of een verklaring Typegoedkeuringsgegevens. Het is afhankelijk van het land welke van de twee er nodig is. De verklaring Typegoedkeuringsgegevens is een document dat niet officieel vanuit de producent wordt geleverd, maar waar de technische gegevens van het voertuig op staan die bij het RDW bekend zijn. In landen zoals Roemenië en Polen kan erom gevraagd worden. Echter in sommige gevallen kan er gevraagd worden om een Certificaat van Oorsprong (CVO/COC). Hierop staan alle technische gegevens en is een officieel document dat is afgegeven door de fabrikant. In bijvoorbeeld België, Frankrijk en Zwitserland wordt dit document vereist. Vraag voordat u het voertuig gaat uitvoeren altijd even na of hier in het bestemmingsland specifiek naar gevraagd gaat worden.

Tijdelijke verzekering verlengen

Het kan voorkomen dat het registeren van het voertuig in bestemmingsland langer duurt dan gepland, bijvoorbeeld door feestdagen of doordat het proces gewoon lang duurt. De tijdelijke verzekering is echter niet onbeperkt geldig, namelijk 15 dagen. Mocht het voorkomen dat de verzekering is verlopen, maar dat u toch over het voertuig dient te beschikken. In dit geval is het mogelijk om de Groene Kaart eenmalig met 15 dagen te verlengen.

Meer informatie nodig over dit pakket of over de onderdelen ervan? Neem dan contact op of stel u vraag via het formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp